top of page

YouTube Marketing

Zašto biste se oglašavali na YouTubeu?

social_edited.png

YouTube ima ogroman broj pratilaca – zaista, uživa više od 2,1 milijarde prijavljenih korisnika mjesečno. Gledaju YouTube na mobilnim uređajima u prosjeku više od jednog sata dnevno. Uz trenutnu popularnost Smart TV-a, došlo je i do brzog porasta gledanja YouTube-a na televizorima.


Također je teško zanemariti činjenicu da je YouTube pretraživač drugi nakon Googlea kada je u pitanju upotreba pretraživanja.

Sa snagom Google AdWords-a iza toga, ne bi trebalo biti iznenađenje da je YouTube sada omiljeni medij za oglašivače širom svijeta.

Formati Oglasa 

YouTube nudi razne formate oglasa. To uključuje:

YouTube Ads Format
  • Video oglasi u feedu - ovo su videozapisi koje vidite na YouTube rezultatima pretraživanja, pored povezanih videozapisa i onih koji se prikazuju na YouTube mobilnoj početnoj stranici.  Pojavljuju se kao minijaturna slika vašeg videozapisa s tekstom i uvijek vas pozivaju da kliknete da pogledate video. 

  • Video oglasi koji se mogu preskočiti – najčešći tip YouTube oglasa. Ovo su oglasi koje vidite prije ili poslije videa koje gledalac može preskočiti nakon 5 sekundi.

  • Video oglasi koji se ne mogu preskočiti – ovo su video oglasi koje gledaoci moraju pogledati prije nego što mogu pogledati glavni video. Videozapisi koji se ne mogu preskočiti obično traju 15-20 sekundi, ovisno o regionalnim standardima .

  • Bamper oglasi – ovo su videozapisi koji se ne mogu preskočiti do 6 sekundi koje gledalac mora pogledati prije nego što vidi glavni video.

  • Oglasi sa preklapanjem – ovo su polutransparentni preklapajući oglasi koji se pojavljuju na donjih 20% vašeg videa – samo na platformi za desktop računare. To mogu biti slikovni ili tekstualni oglasi.

Za Svaki Biznis Potreban Je Pametan Izbor

Od 2017. Ad Mind sarađuje sa preko 140 malih i srednjih preduzeća iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, pružajući pomoć u razvijanju marketinške strategije koje katapultiraju njihov poslovni rast!

bottom of page