top of page

YouTube marketing

Zašto se oglašavati na YouTubeu?

social_edited.png

YouTube ima ogroman broj pratilaca - zaista, uživa više od 2,1 milijardu registriranih korisnika mjesečno. Gledaju YouTube na mobilnim uređajima u prosjeku više od jednog sata dnevno. Uz trenutnu popularnost Smart TV-a, došlo je i do brzog porasta gledanosti YouTube-a na televizijama.


Također je teško zanemariti činjenicu da je YouTube pretraživač drugi nakon Googlea kada je u pitanju upotreba pretraživanja.

Sa snagom Google AdWords-a iza toga, ne bi trebalo biti iznenađenje da je YouTube sada preferirani medij za oglašivače širom svijeta.

Formati oglasa 

YouTube nudi razne formate oglasa. To uključuje:

Format YouTube oglasa
  • Video oglasi u feedu - ovo su video snimci koje vidite u rezultatima YouTube pretraživanja, pored srodnih videozapisa i onih prikazanih na YouTube mobilnoj početnoj stranici.  Pojavljuju se kao sličica vašeg videozapisa s tekstom i uvijek vas pozivaju da kliknete da biste pogledali videozapis. 

  • Video oglasi koji se mogu preskočiti – najčešći tip YouTube oglasa. Ovo su oglasi koje vidite prije ili poslije videa koje gledalac može preskočiti nakon 5 sekundi.

  • Video oglasi koji se ne mogu preskočiti – ovo su video oglasi koje gledaoci moraju pogledati prije nego što mogu pogledati glavni video. Videozapisi koji se ne mogu preskočiti obično traju 15-20 sekundi, ovisno o regionalnim standardima .

  • Bumper oglasi – ovo su videozapisi koji se ne mogu preskočiti u trajanju do 6 sekundi koje gledalac mora pogledati prije nego što vidi glavni video.

  • Oglasi sa preklapanjem – ovo su polutransparentni preklapajući oglasi koji se pojavljuju na donjih 20% vašeg videa – samo na desktop platformi. To mogu biti slikovni ili tekstualni oglasi.

Svakom preduzeću je potreban pametan izbor

Od 2017. godine Ad Mind sarađuje sa preko 140 malih i srednjih preduzeća iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, pružajući pomoć u razvoju marketinških strategija koje katapultiraju njihov poslovni rast!

bottom of page